Måhlarnas Gårdsbutik

Annie Sloans Chalk Paint - välkommen till himmelriket


Chalk Paint

  

Vad är Chalk Paint®?

Chalk Paint är färgen som Annie Sloan utvecklade för 25 år sedan. Färgen kräver sällan något underarbete såsom slipning och grundning. Den kan användas både inne och ute och på alla typer av underlag. Den ger nytt liv åt gamla möbler, väggar tak och golv. Det är väldigt roligt att jobba med färgen och den ger ett otroligt resultat. Enkelt för alla.

”Det behövs inga tröttsamma underarbeten såsom slipning – du kan börja ha roligt på en gång” – Annie Sloan

Som en av världens ledande experter på färg och färg, har Annie Sloan utvecklat färger som inte bara är roliga att använda, men också enkla. För de flesta ytor erbjuder hennes dekorativa färg, Chalk Paint®, maximal flexibilitet med färger som kan blandas ihop, ljusare eller mörkare. Chalk Paint® kan förtjockas eller förtunnas, används som en tvätt eller till och med ett färgämne. Försegla den med tydlig Chalk Paint® Wax eller Annie Sloan lack.

Redan 1990 utvecklade Annie Sloan sin numera berömda dekorativ färg, Chalk Paint™. Fram till dess hade Annie etablerat sig som en av världens mest respekterade experter inom dekorativ målning. På den tiden fanns det ingen färg med egenskaparna Annie sökte efter, så hon bestämde sig för att utveckla sin egen. Hon döpte sin kreation till ”Chalk Paint” därför att dess mycket matt, nästan kalkaktig finish, förde tankarna till just chalk (krita).

GIFTFRI, VATTENBASERAD, DEKORATIV

Chalk Paint™ är en giftfri , vattenbaserad färg som är blyfri, luktfri och har extremt låga VOC halter (VOC = flyktiga organiska föreningar) – men den är också annorlunda. Det är inte färg med tillsatt krita. Det är inte krittavlafärg. Det är inte gjort genom att blanda gips eller murbruk eller bakpulver i en befintlig färg. Chalk Paint™ är en helt unik dekorativ färg som Annie Sloan utvecklade för att måla möbler, golv och väggar och den bygger på en livstid av forskning och erfarenhet av att arbeta med färg och kulör.

SNABBT OCH ENKELT FÖR KREATÖRER

Chalk Paint™ fastnar på de flesta ytor och skapar vackra resultat snabbt och enkelt. Använd den för att skapa en yta med struktur, en patinerad yta, en slät, modern yta eller använd den även som en ”wash”. Annie Sloans tekniker för målning och ytbehandling följer inte alltid reglerna som de ser ut för vanlig färg, istället ger de dig möjligheten att arbeta självständigt, intuitivt och befriande kreativt. Kulörerna och teknikerna Annie använder har utvecklats utifrån hennes gedigna konstnärlig utbildning. De omfattar kunskap och erfarenhet från konst-, design- och pigmenthistoria. Annies är särskilt inspirerad av kulörer från 1700- och det tidiga 1900-talet. Man kan se tydliga spår av dessa influenser bl a i valet av pigment och kulör i färgkollektionen och i de kreativa motiv hon använder, som kopplar samman nutid med de klassiska traditionerna. Det finns bara en Chalk Paint™, men den erbjuder oändliga möjligheter!